Constantinus Lucius (Konstantin Lucije) je srpska kompanija za izradu ručnih satova, osmišljena sa idejom da pruži vrhunski kvalitet i besprekoran dizajn uz pristupačne cene. Osnovana je 2019. godine u Nišu, rodnom mestu Konstantina Velikog pa otud i prvi deo naziva ovog brenda. Konstantin, kao bitna figura u istoriji Hrišćanstva je takođe bio i inspiracija za logo koji ima oblik krsta. Drugi deo naziva ovog brenda nosi ime po Luciju Eneju Seneki, rimskom filozofu i književniku.
Na poleđini satova gravirane su poznate misli i sentence velikana starog Rima. Naše dosadašnje serije satova nazvane su XIII i XXIII, a svaki od modela nosi ime jednog od gradova antičkog Rima: Ravena, Efes, Kartagina, Aleksandrija, Milano, Jerusalim, Londinium i Atina.

Zbog čega su elegantni satovi Constantinus Lucius idealni i za muškarce i za žene?

 Constantinus Lucius satovi odišu retro stilom, inspirisani su dizajnom satova 50-ih, 60-ih i 70-ih. Vrlo su elegantni i lagani, svega 7mm širine i prečnika 38mm i 40mm. Pristaju odlično i muškoj i ženskoj ruci. Napravljeni su od nerđajućeg čelika 316L, najkvalitetnijeg čelika, od kojeg se prave i motori aviona, što znači da sat ne podleže koroziji. Kaiš je od prirodne kože i dovoljno je mekan da se prilagodi ruci a opet dovoljno čvrst da traje godinama. Za izradu ovih satova korišćeno je safirno staklo i ravno mineralno staklo visoke čvrstoće sa velikom otpornošću na grebanje i udarce. Constantinus Lucius satovi imaju Ronda i Miyota kvarcne mehanizme. Čuveni Ronda mehanizmi proizvode se u Švajcarskoj i pokreću poznate brendove kao što su TAG Heuer, IWC Schaffhausen, Montblanc dok se Miyota mehanizmi se proizvode u Japanu i pokrecu poznate brendove satova kao što su Citizen, Invicta i drugi.