Poslovna koncepcija kojom se naša firma upravlja od samog početka zasniva se na kombinaciji nekoliko modela rukovođenja kompanijom:
1) Savremeni model minimiziranja svih mogućih troškova
2) Model unapređenja proizvoda i tehnološki napredak
3) Model besplatnog marketinga
4) Organizaciona struktura po principu ,,dva stabla“

Šta tačno znače i koliko su svi pomenuti modeli međusobno povezani videćete u sledećem tekstu.
Planiramo da u bliskoj budućnosti radimo intenzivno na tome da naši troškovi budu što niži a da pritom zadržimo uvek istu cenu proizvoda. Naime, kako sam brend bude rastao i postao prepoznatljiv svuda u svetu logično bi bilo da i cena zbog veće tražnje bude veća ali to ovde neće biti slučaj.
Razlika između tih nižih troškova koje imamo sada i onih prethodno ,,viših“ predstavlja čistu novu dobit kompanije i ona se može iskoristiti na 3 načina:
– ulaganje u marketing
– ulaganje u proizvod
– ulaganje u razvoj organizacione strukture i kadrovski rast
Mi želimo da tu razliku iskoristimo isključivo u razvoj proizvoda, kako bi svakom sledećom serijom postigli usvršavanje naših modela kako kroz same komponente sata tako i kroz vizuelni identitet i uslugu kupovine istog.
Kako postići redukovanje troškova?
Kod formiranja jednog brenda najveći izdaci/troškovi nastupaju na početku dok kasnije mnogi od njih sami nestaju. Pored tih ,,nevidljivih“ troškova i dodatnog vremena koje predstavlja bitan resurs, svoje troškove planiramo da dovedemo na najnižu moguću tačku tako što ćemo naše već brendirane patente formirati tamo gde to bude najrentabilnije i najkvalitetnije po samu kompaniju. Ovo otvara nova vrata ne samo mnogo većem kvalitetu proizvoda po istoj ceni već i finansijskoj stabilnosti kompanije na dugi rok.
Ulaganjem u razvoj proizvoda omogućićemo sebi minimalna ulaganja u marketing, tako što ćemo svojom prepoznatljivošću, inovacijama, visokom vrednošću za ponuđeni novac, odnosno primenom modernog reklamnog oblika doći do željenih kupaca.
Sve ovo vodi do trajne likvidnosti i novog oblika organizacione strukture koji bi omogućio otvaranje visoko plaćenih radnih mesta i obavljanje ne previše ,,teških“ fizičkih i zahtevnih poslova. U našoj zemlji bi se obavljali isključivo strateški i operativni poslovi dok bi naši inostrani partneri svojim iskustvom, znanjem i našim proizvodnim modelom načinili savršeni model sata.
Ovakva poslovna strategija bi nas u jednom trenutku dovela do kompletno Swiss made satova što predstavlja vrhunac izrade jednog časovnika.
Iako smo svesni da smo sebi zadali visoke ciljeve, to nas ni jednog trenutka ne sputava već naprotiv, daje nam pored novih ideja i potrebnu energiju da sve ono što smo zamislili sprovedemo u delo u najkraćem mogućem roku.

Iskreno Vaš,
Constantinus Lucius

Da pogledate naše modele – kliknite ovde

  • Post category:Blog